Logo-Oudlander Music Festival 28 augustus 2021 28 augustus 2021

Indie Rock

Drums ‘n’ Guns wordt begin 2012 opgericht met groepsleden Win Nellen & Bert Van Thuyne (Waregem), Jan Gobeyn & Marjo De Keukelaere (Aalter) en Sam Dufoor (Gent).

Samen deelden zij het vorige decennium een rijk gevuld verleden in de stonerband Mogul.

In 2012 trekt de band met nieuwe muziek naar The Yellow Tape studio in Gent waar Peter Van de Veire vakkundig een 6 tal demosongs inblikt.

 

Na 40 optredens met dit demomateriaal brengt de groep in januari 2016 een LP uit die de naam 'Inanna' draagt. Op Inanna staan niet echt genre-gebonden songs. De invloeden zijn te divers en de muziek is te gelaagd om alles nog onder dezelfde noemer te plaatsen. Alle groepsleden zijn betrokken bij het creatieproces, waarbij wordt geïmproviseerd vanuit een bepaalde sfeer, een gevoel, een gebeurtenis of plaats.

Begin 2019 starten nieuwe opnames in het repetitiehok. Voor de mixing wordt beroep gedaan op Luc Crabbe (Betty Goes Green, Telstar) in de Luna Barn Studio Ternat. Bij het mixen wordtzoveel mogelijk met de oorspronkelijke opnameklank gewerkt, zonder toevoeging van veel soundeffecten: Clean Power! De mastering van de plaat is in handen van Peter Soldan uit de Dada Studios Brussel. De hoes krijgt vorm door Wouter Sel ‘Volstok’ en voor fotografie wordt beroep gedaan op Jesse De Meulenaere.

Hail Hail is het 2de studio album van Drums ‘n’ Guns en wordt in april 2020 op de wereld losgelaten. Het album verschijnt zowel op vinyl, cd en digitaal.

Facebook Drums 'n' Guns